Hoe machtig je jouw rijschool?

Machtig jouw rijschool op het moment dat je er klaar voor bent om rijexamen te doen. Want zonder jouw toestemming, kan de rijschool bij wie je lessen afneemt je niet aanmelden voor jouw praktijkexamen of een tussentijdse toets. Een tussentijdse toets kan je eigenlijk zien als een proefexamen. Sommige mensen vinden het fijn om alvast te wennen aan hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat. Tijdens een tussentijdse toets rij je ook met een CBR-examinator en doe je alles wat je in een echt praktijkexamen ook zou moeten doen. Je kunt voor sommige bijzondere verrichtingen zoals de hellingproef of achteruit inparkeren zelfs vrijstelling ontvangen, zodat je dit op je praktijkexamen niet meer hoeft te doen. Dus machtig jouw rijschool en zet een stap dichterbij het behalen van jouw rijbewijs.

Machtig jouw rijschool voor het rijexamen

Machtig jouw rijschool met jouw DigiD op het moment dat je wil dat zij jouw praktijkexamen bij het CBR voor je reserveren. Het fijne aan het machtigen van jouw rijschool, is dat jij daarna meteen een mail van het CBR ontvangt, als jouw praktijkexamen datum en tijdstip bekend is. Ook zijn jouw adresgegevens meteen inzichtelijk voor jouw rijschool en het CBR als je jouw rijschool hebt gemachtigd. Het DigiD kwam net al even ter sprake, maar weet je ook wat dit is? Jouw DigiD is jouw digitale legitimatie account waarmee je overheid gerelateerde diensten kunt gebruiken. Op de site van DigiD kan je makkelijk jouw DigiD aanvragen, mocht je deze nog niet hebben.

Machtig jouw rijschool op het moment dat je er klaar voor bent om een tussentijdse toets of praktijkexamen bij het CBR te doen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd, dus ook wanneer je een herexamen dient te doen, mag de rijschool een nieuwe afspraak voor je maken. Het is mogelijk om de machtiging in te trekken, meer informatie over hoe je dat doet lees je op de website van het CBR.

Stappenplan voor het machtigen van jouw rijschool

Wij van Sodrive hebben een overzichtelijk stappenplan voor je opgesteld, zodat jij ons als jouw rijschool kunt machtigen. Wij mogen jouw examens alleen op jouw naam reserveren, dus laat ons op tijd weten of de datum die wij voor je kunnen uitkiezen, ook uitkomt voor jou! Machtig je rijschool via onderstaande stappen:
– Zorg dat je een DigiD hebt
– Vraag het rijschool nummer aan jouw rijinstructeur, deze info heb je nodig om de machtiging te voltooien
– Ga naar mijn.cbr.nl
– Klik op inloggen met DigiD
– Vul jouw gegevens van je DigiD in
– Vul het rijschoolnummer in
– Vul ook meteen jouw adresgegevens in
– Lees de voorwaarden door en druk op ‘akkoord’
– Machtig Sodrive als jouw rijschool
Wanneer je het stappenplan hebt doorlopen, krijg je een email met een bevestiging. Sodrive (rijschool Rotterdam) ontvangt dan direct een mail met jouw machtiging, volledige naam en adresgegevens. Hiermee kunnen wij jouw tussentijdse toets of praktijkexamen inplannen.

Maak kennis met Sodrive

Wanneer je voor Sodrive kiest, ben je ervan verzekerd dat je bij een vlotte en ervaren rijschool terecht komt. Wij komen uit Rotterdam en willen er samen met jou alles aan doen om je in één keer te laten slagen. Weet je hoe we dat doen? Door ons unieke lesaanbod leer jij op jouw eigen tempo hoe je de auto onder controle krijgt. We leggen veel aan je uit en kunnen verkeerssituaties ook voor je uittekenen op onze whiteboards. Want wanneer jij het voor je ziet, zal je het ook sneller begrijpen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je trots op jezelf kunt zijn. Vandaar dat wij na elke les bespreken hoe het ging en je zelf ook kunt reflecteren op wat je al kunt. Daarnaast geven wij je na elke les een vooruitblik op wat we de volgende les gaan leren. Dit zorgt ervoor dat je echt bezig blijft met jouw voortgang. Wanneer je klaar bent om rijexamen te doen, kan je jouw rijschool machtigen met de tips uit deze blog.